Velikonoční víkend si žádá nějaké to tematické pečení. A co jiného si spojit s Velikonocemi než beránka? Jenže ten klasický je sice chuťově dobrý, ale také plný cukru, tuku a bílé mouky. Proto jsme si pro Vás připravili takového beránka, na kterého Vám bude stačit pár základních surovin, není vůbec složitý a navíc je ve zdravější verzi. Vláčný dezert tak můžete mít během chvíle doma na stole, ať už ke snídani, svačině nebo jen tak na chuť. Ač jsou i po roce opět “nestandardní” Velikonoce, alespoň si je můžete vylepšit něčím dobrým, co potěší Vaše chuťové buňky. 

Suroviny na jednoho beránka:

* 350 g špaldové mouky
* 4 vejce
* 30 g vanilkového proteinu Chevron
* 1/2 balíčku kypřícího prášku
* 350 ml mandlového mléka (použila jsem rostlinné ale můžete i klasické)
* 60 g čekankového sirupu (případně sladidlo dle typu stravování)
* 60 g kokosového oleje
* 7 kapek vanilkové esence (lze vynechat)
* hrst rozinek (50 g) a 50 g nadrobno nalámané vysokoprocentní čokolády
* kokosový olej a strouhaný kokos na vymazání a vysypání formy

1_optimized_1

Postup:

1. Troubu předehřejeme na 180°C a připravíme si formu – důkladně vymažeme kokosovým olejem a vysypeme kokosem.

2. Oddělíme žloutky od bílků. Bílky se špetkou soli vyšleháme v pevný sníh. Žloutky vyšleháme do pěny s čekankovým sirupem. 

3. Protein přidáme do mléka a také vyšleháme (nebo spojíme v shakeru).

4. Smícháme mouku s kypřícím práškem a vanilkovou esencí. Přidáme žloutky a mléko a spojíme do hladkého těsta. 

5. Poté přidáme rozinky a čokoládu (nemusíte) a opatrně vmícháme sníh z bílků.

6. Pokud chcete beránka dvoubarevného, 2/3 dejte do formy a zbylé těsto smíchejte s 10 g kakaa a 2 lžícemi mléka. Nalijeme do formy a párátkem promícháme, aby se spojila částečně kakaová směs s “bílou”.

7. Do předem vyhřáté trouby dáme na 180° péct na 50 minut. Kvalitu propečení vyzkoušíme párátkem/špejlí.

8. Necháme ve formě vychladnout a poté vyklopíme. Beránka můžete posypat na prach rozmixovaným sladidlem nebo polít čokoládovou polevou.

Přejeme dobrou chuť!

4_optimized_1

TIP: 

1. Protein můžete vynechat, ale je nutné přidat sladidlo.

2. Do těsta můžete přidat i goji, nasekané oříšky nebo lyofilizované či sušené ovoce.

Pokud se s námi rozhodnete péct, nezapomeňte nás na vašem Instagramu označit a použít hashtag #ChevronRecepty. 

Sdílejte tento příspěvek