Kousek dezertu dokáže zlepšit nejednomu z nás náladu. Pokud i Vy patříte mezi milovníky kokosu stejně jako já, tento dort si nepochybně zamilujete. A protože neobsahuje cukr ani mouku, ale v každé lžičce si dopřejete spoustu bílkovin, můžete si dopřát i více než jen jeden kousek. Samozřejmě obsahuje i čokoládu, protože bez ní to není prostě ono. A pokud si dáte dort na chvíli do mrazáku, máte z něj rovnou nanuk Eskymáček.

Suroviny na dort o průměru 19 cm

Spodní část:
– 40 g mandlové mouky
– 20 g čokoládového proteinu Chevron
– 10 g kakaa
– 2 vejce 
– 2 lžíce mandlového mléka (jiné rostlinné či kravské)
– 50 g strouhaného kokosu
– 1 lžička kypřícího prášku
– 2 lžíce čekankového sirupu (lze vynechat/nahradit sladidlem dle stravování)
– 100 ml vody

Krém:
– 250 g tvarohu ve vaničce
– 10 g vanilkového proteinu Chevron
– 40 g strouhaného kokosu
– 1 lžíce čekankového sirupu (lze vynechat/nahradit sladidlem dle stravování)

Poleva:
– 80 g vysokoprocentní čokolády
– 20 g kokosového oleje

Postup:

1. Troubu předehřejeme na 180°C.

2. Oddělíme bílky od žloutků. Z bílků a špetky soli vyšleháme pevný sníh. V míse smícháme žloutky, mléko, čekankový sirup, vodu a přidáme zbylé suché ingredience na spodní část. Smícháme do hladké směsi a přimícháme na dvakrát sníh z bílků.

dsc_1905_optimized

3. Do vymazané formy vysypané kokosem nalijeme těsto a dáme péct na 30 minut na 180°C. 

4. Mezitím si připravíme krém. Ten buď smícháme nebo vyšleháme v míse ručním šlehačem tvaroh s proteinem, kokosem a sladidlem. Dáme odpočinout do lednice.

dsc_1911_optimized

5. Jakmile korpus vychladne, tenkým ostrým nožem si oddělíme okraje od formy, aby šel poté dobře dortík vytáhnout. Ve formě ale necháme korpus i dál a natřeme na něj tvarohový krém. 

6. Připravíme si polevu z nalámané čokolády a kokosového oleje. Buď v misce nad hrncem s horkou vodou, ale nejjednodušší je dát suroviny do pánve a tam rozpustit. Trvá to jen chvíli, čokoláda se nesmí vařit. Nalijeme polevu na dortík a dáme do lednice na 1-2 hodiny. 

dsc_1922_optimized

7. Sundáme formu a krájíme nahřátým nožem (ten pod proudem horké vody nahřejeme, utřeme do sucha a ihned krájíme). Čokoláda Vám půjde lépe krájet.

Přejeme dobrou chuť!

dsc_1947_optimized

TIP:

1. Mandlovou mouku získáte rozemletím oloupaných mandlí.

Pokud se s námi rozhodnete péct, nezapomeňte nás na vašem Instagramu označit a použít hashtag #ChevronRecepty. 

Sdílejte tento příspěvek