Byla by škoda nevyužít cukety, když je jich teď všude tolik a navíc se jedná i o nízkokalorickou potravinu. Díky ní bude dezert vláčný a rozhodně ne suchý. Tohle brownies si musíte opravdu upéct, je to jednoduchý a rychlý recept, a pro čokoholiky nutnost vyzkoušet. Navíc je přirozeně bezlepkový a pokud použijete veganský protein, je vhodný i pro vegany.

Suroviny:

* 500 g cukety
* 3 pudinkové čokoládové prášky
* 30 g čokoládového proteinu Chevron
* 40 g kakaa
* 50 g čekankového sirupu (případně sladidlo dle typu stravování)
* 2 lžičky mleté skořice
* 1 kypřící prášek

* formu na pečení, kokosový olej + strouhaný kokos, vysokoprocentní čokoláda na polevu

218426233_2645186699116097_1395833543926957997_n

Postup:

1. Troubu předehřejeme na 180°C a formu na pečení vymažeme kokosovým olejem a vysypeme strouhaným kokosem.

2. Cuketu omyjeme, pokud má semínka – vydlabeme tu část. Cuketu nastrouháme na jemném struhadle a přidáme všechny zbylé suroviny.

3. Mícháme do hladké směsi a vylijeme do připravené formy. Dáme péct na 180°C na 40 minut. Cca 3 minuty před koncem pečení na brownies poskládáme na kostičky nalámanou čokoládu a vložíme zpět do trouby. (čokoládovou polevu lze vynechat)

217779507_1710615065800561_7941640232316152162_n

4. Po vytažení ihned rozetřeme rozpuštěnou čokoládu a necháme ztuhnout. 

5. Po upečení uchováváme v uzavřené nádobě v lednici.

217330304_149027884009029_2977685493860764800_n

Přejeme dobrou chuť!

Pokud se s námi rozhodnete péct, nezapomeňte nás na vašem Instagramu označit a použít hashtag #ChevronRecepty.

Sdílejte tento příspěvek