Hodně lidí velmi zralé nebo už přezrálé “hnědé a flekaté” banány nechce jíst. Byla by ale velká škoda je hned vyhazovat do koše. Proto pro vás máme recept, který vám s takto uzrálými banány pomůže a vy si pochutnáte na skvělém dezertu, který je bez mouky a cukru a plný bílkovin díky proteinu. Navíc je tak jednoduchý, že ho zvládne opravdu každý.

Suroviny:

* 3 zralé banány (cca 350 g)
* 120 g rýžové mouky
* 1/2 balíčku kypřícího prášku
* 25 g kakaa
* 2 vejce
* 15 g čekankového sirupu (lze vynechat nebo nahradit sladidlem dle typu stravování)
* 60 ml mléka
* 1 odměrka čokoládového proteinu Chevron
* dle chuti ořechy, čokoláda, kokos (v receptu použito 35 g nasekaných ořechů)

DSC_1284

Postup:

1. Zapneme troubu a přehřejeme ji na 170°C. 

2. Do mixéru dáme banány, mléko, vejce a sladidlo. Rozmixujeme dohladka. Poté přidáme protein, mouku, kakao a ořechy. 

DSC_1293 (1)

3. Formu si vymažeme kokosovým olejem a vysypeme kokosem. Tato kombinace navíc dodá bábovce lepší chuť. Do takto připravené formy nalijeme těsto a dáme péct na 170°C 45-50 minut. 

DSC_1303 (1)

4. Zda je bábovka upečená zjistíme pomocí zapíchnutí špejle do buchty. Necháme vychladnout a můžeme podávat. Uchováváme v uzavřené nádobě v lednici. Druhý den je “banánová” chuť po odležení výraznější. 

Přejeme dobrou chuť!

DSC_1317 (1)

TIP:

1. Čokoládový protein můžete nahradit vaší oblíbenou příchutí, případně vynechat a místo něj dát 1 balení pudinkového prášku nebo více mouky.

Pokud se s námi rozhodnete péct, nezapomeňte nás na vašem Instagramu označit a použít hashtag #ChevronRecepty. 

Sdílejte tento příspěvek